7x waarvoor je personal branding foto’s kan gebruiken

Personal branding foto’s worden volop gebruikt op visuele social media media, zoals Instagram. Maar als je daar niet zoveel mee bezig bent, waar kun je personal branding foto’s dan nog meer voor gebruiken?

1. Op je website

Je website is je online visitekaartje. Mensen willen toch wel vaak rustig een website bekijken voordat ze contact met iemand opnemen – tenminste, ik wel. Des te fijner als je foto’s hebt die helemaal bij je personal brand passen. Op je website geef je immers meteen een eerste indruk over jou en je bedrijf.

2. Als profielfoto

Of het nou op social media is of als je nou spreker bent en vaak op evenementen komt: een profielfoto heb je nodig. Het is fijn voor mensen om een gezicht te hebben bij iemand. Wat betreft profielfoto’s voor social media: Het is persoonlijker om een gezicht bij een profielfoto te hebben, dan een logo. Met een gezicht maak je sneller verbinding dan bij een logo.

3. Promotiemateriaal / producten

Mensen zijn visueel ingesteld. Verblijd hun ogen met foto’s! Denk aan sfeerbeelden voor in je e-book, een mooie foto van jou op een visitekaartje of flyer, of ondersteundende beelden voor in een werkboek.

4. In je e-mailhandtekening

Een foto in je e-mailhandtekening helpt om een persoonlijk en professioneel tintje toe te voegen aan je e-mailcommunicatie. Het stelt de ontvangers in staat om een gezicht te associëren met je naam en versterkt de herkenbaarheid van je merk.

5. Voor in presentaties / webinars

Niks is saaier dan naar een presentatie te kijken met alleen maar tekst. Voeg personal branding foto’s toe. Dit voegt een persoonlijk element toe aan je presentaties en helpt de deelnemers om een verbinding te voelen met jou als spreker.

6. Podcasts / interviews

Als je een keer te gast bent voor een podcast, of misschien zelf wel een podcast hebt, dan kan je personal branding foto’s gebruiken voor op je/de podcastcover en op de website van de podcast. Het toevoegen van je foto helpt om je herkenbaarheid te vergroten en luisteraars een gezicht te geven bij je stem en expertise.

7. Social media

Ik noemde het al in het begin, maar personal branding foto’s zijn natuurlijk hartstikke goed te gebruiken voor social media. Instagram, LinkedIn, Facebook, you name it. Of dat nou als profielfoto is, ondersteunend bij je tekst of als omslag van je LinkedInprofiel.

Ook een personal branding shoot doen?

Simone, chill out! Ik wil eerst…