Originele personal branding fotografie

Wat is personal branding fotografie?

Jij bent een expert, met bepaalde waarden, met een bepaalde persoonlijkheid, en je helpt graag een bepaalde doelgroep. Door die combinatie onderscheid je je en dat wil je uitstralen op een foto. Dat is waar personal branding fotografie om draait. Jouw persoonlijkheid en jouw verhaal moeten van de foto spatten.

Mijn visie? Dat doe je dus niet op een foto in een beige studio zoals elke andere (vrouwelijke) ondernemer dat heeft. Je bent uniek. Vier het! Laat het zien!

Wat is personal branding fotografie?

Jij bent een expert, met bepaalde waarden, met een bepaalde persoonlijkheid, en je helpt graag een bepaalde doelgroep. Door die combinatie onderscheid je je en dat wil je uitstralen op een foto. Dat is waar personal branding fotografie om draait. Jouw persoonlijkheid en jouw verhaal moeten van de foto spatten.

Mijn visie? Dat doe je dus niet met foto’s in een beige studio zoals elke andere (vrouwelijke) ondernemer dat heeft. Je bent uniek. Vier het! Laat het zien! Samen met jou wil ik een tof en creatief concept neerzetten waarmee je echt opvalt tussen de rest.

Branding fotograaf Utrecht

Waarom personal branding fotografie?

 1. Mensen kopen van mensen. Dat is een feit. Het is daarom belangrijk om letterlijk zichtbaar te zijn. Zichtbaar zijn zorgt ervoor dat je een band opbouwt met je volgers. Ook helpt het bij herkenning.
 2. Goede foto’s van jouw personal brand stralen professionaliteit en authenticiteit uit. Selfies kunnen hartstikke leuk zijn, maar welk bedrijf met wat voor foto’s vertrouw je toch net wat meer?
 3. Herhaling is key. Door jezelf op een professionele manier te blijven laten zien, zorg je er voor dat mensen aan JOU denken als ze iemand nodig hebben met jouw skills.
 4. Je verhaal komt nóg beter over. Stel, je bent accountant en je wil uitstralen dat je niet stoffig, en vooral benaderbaar bent. Hoe doe je dat beter dan op een foto te laten zien dat je ook gewoon in een trui werkt, en er uitziet als iemand als jij en ik?
 5. Branding foto’s geven je de kans om je te onderscheiden van de rest.

Waarom personal branding fotografie?

 1. Mensen kopen van mensen. Dat is een feit. Het is daarom belangrijk om letterlijk zichtbaar te zijn. Zichtbaar zijn zorgt ervoor dat je een band opbouwt met je volgers. Ook helpt het bij herkenning.

 2. Goede foto’s van jouw personal brand stralen professionaliteit en authenticiteit uit. Selfies kunnen hartstikke leuk zijn, maar welk bedrijf met wat voor foto’s vertrouw je toch net wat meer?

 3. Herhaling is key. Door jezelf op een professionele manier te blijven laten zien, zorg je er voor dat mensen aan JOU denken als ze iemand nodig hebben met jouw skills.

 4. Je verhaal komt nóg beter over. Stel, je bent accountant en je wil uitstralen dat je niet stoffig, en vooral benaderbaar bent. Hoe doe je dat beter dan op een foto te laten zien dat je ook gewoon in een trui werkt, en er uitziet als iemand als jij en ik?

 5. Een foto doet soms meer dan duizend woorden. Mensen zijn visueel ingesteld. Een foto kan laten zien wie je bent, wat je doet. Het zorgt voor een goede eerste indruk.

 6. Branding foto’s geven je de kans om je te onderscheiden van de rest.
personal branding shoot Ping Pong Club

Wat is jouw aanbod?

➾ Een creatieve geest die helemaal met jou meedenkt om toffe outside-the-box foto’s
te maken die helemaal bij jouw brand passen

➾ We gaan 2-3 uur shooten, dan hoeft alles niet zo gehaast
en weten we zeker dat we alles gaan doen wat ons plan is!

➾ Je krijgt minimaal 50 bewerkte foto’s,
maar… niet doorvertellen… vaak zijn dit er nog véél meer! 😉

Resultaat: 
Toffe foto’s waarmee je opvalt tussen de meute en waarmee je nóg meer ideale klanten aantrekt!

€ 747 excl btw

Excl. evt. locatiekosten, reiskosten (OV), kosten voor reistijd, kosten voor props

Hoe ga je te werk?

Voorbereiding

 • Vragenlijst. Ik stuur jou een vragenlijst om jou en je bedrijf beter te leren kennen.
 • Moodboard maken. Aan de hand van jouw vragenlijst ga ik een moodboard maken. Ook ga je zelf aan de slag met het maken van een moodboard op Pinterest (volg mij hier). 
 • Brainstormsessie. De vragenlijst en het moodboard dat je hebt gemaakt, gaan we bespreken. We kiezen een locatie en prikken een datum. Samen gaan we de puntjes op de i zetten voor de shoot.

Shoot time!

Het is zover! Als jonge twintiger ben ik een aantal jaar model geweest. Ik weet dus als geen ander hoe het is om op de foto te gaan.

Nu is als model op de foto gaan natuurlijk heel anders dan “gewoon” als persoon op de foto te gaan, maar ik weet wel hoe je je voelt en geef je graag zoveel mogelijk tips en aanwijzingen tijdens het shooten. Dat varieert van “buig je arm iets meer naar voren” tot “misschien kun je op deze manier gaan staan/zitten”.

Na het shooten

De shoot is voorbij! Waarschijnlijk ging het véél sneller dan je dacht. En viel het ook wel reuze mee 😉

Terwijl jij die dag bijkomt op de bank, ga ik meteen al aan de slag. Ik ga jouw foto’s selecteren en bewerken.

De foto’s probeer ik binnen 2 weken te leveren, maar vaak krijg je ze binnen een week!

Wat zeggen anderen?

Het leukste aan samenwerken met Simone is dat ze zich enorm grondig voorbereidt. Hierdoor komt ze uiteindelijk tot een creatief eindproduct.

Denny van Veen

De voorbereidingen waren super fijn, we hebben meerdere moodboards gemaakt, nagedacht over poses (ik gaf aan dat moeilijk te vinden, ter plekke poses bedenken), nagedacht over outfits, licht, edits, the whole shebang!

We hebben op de dag van de shoot 2 uur lang in de studio gestaan (Atelier Amare), en ik voelde mij na 10 minuutjes super op mijn plek. De studio was dan wel beige, maar samen hebben we er echt iets eigens van gemaakt.

Simone zorgt dat je je comfortabel voelt, stelt leuke vragen, en denkt heel erg met je mee. Ze staat open voor spontane ideeën, en last minute creatieve ingevingen ;P.

Ik wilde graag in beeld gebracht worden als een creatieve vakvrouw, want ik wilde af van de meisjes/studentje sfeer. En dat heeft ze mega goed gedaan!

Uiteindelijk heb ik 90+ foto’s ontvangen, en was er ook nog ruimte voor feedback op de edits die ze voor je doet. Ze werkt trouwens super hard door, hier heb ik mij meerdere keren over verbaasd!

Mette Pietersma

Simone is heel creatief en snapte meteen waar ik heen wilde met de shoot. Ik vond het heel prettig dat ze zoveel inspiratieborden had aangemaakt op Pinterest en ook dat ze mij vroeg om dat voor mezelf te doen. De shoot én de kleding is daardoor helemaal geworden wat ik wilde. Ook vond ik het fijn dat ze kritisch was op mijn outfitkeuze en daar een beslissing in durfde te nemen.

Ik zou Simone zeker aanraden! Ze denkt met je mee, ziet het grotere geheel en is tijdens de shoot erg gefocust op een goed resultaat. Ik ben erg blij met mijn foto’s en kan voorlopig weer even vooruit!

Derya Dirker

Met 30 graden en super zonnig foto’s maken. Ga er maar aan staan! Maar Simone wist precies hoe ze het felle licht voor zich kon laten werken in plaats van tegen. Een echte pro!

In het begin voelde ik me mega ongemakkelijk. Ik hou niet van poseren en wilde het niet al te stijfjes. Gelukkig had ik vantevoren een pinterest board gemaakt waaruit Simone ideeën kon halen. En ze had de locatie van tevoren ook al bekeken en had zelf ook veel ideeën. Op deze manier was ze goed voorbereid en konden we na wat onwennigheid toch lekker vooruit met heel gevarieerde foto’s.

Ik ben erg blij met het resultaat! Het hebben van goede foto’s en ook regelmatig nieuwe is echt nodig als ondernemer. En bij Simone kun je terecht voor een super goed georganiseerde fotoshoot met prachtig resultaat!

Ilja – Dwarser

Ik wil een shoot boeken!

Enthousiast geworden? Boek hieronder een shoot! 
Tóch eerst even kennismaken? Kan ook!

Als je tot hier bent gescrolled, heb je vast nog een vraag 😉

Ja, en dat heeft meerdere redenen.

Als eerst: ik ben geen branding specialist, ik vertaal jouw brand alleen maar naar beeld. Ik help jou wél met bedenken hoe we dat kunnen doen. Maar dus niet bij het bedenken van je hele personal brand an sich.

Daarnaast: Als je je personal brand al helder hebt, en wellicht al even voert, dan weet je zeker dat de foto’s bij je gaan passen. Als je je personal branding nog moet vinden, kan het ook zijn dat je later ineens toch wat anders kiest en de foto’s ook niet meer bij je passen. Dat is enorm zonde, toch?

Foto’s moeten kiezen is stom. Vind ík dan. Je hebt namelijk éin-de-lijk die shoot geboekt en daar rollen dan allemaal foto’s uit. En dan moet je ook nog gaan kiezen! 

Ik wil jou gewoon niet beperken. Ik wil dat jij ALLE vette foto’s hebt. Zonde van de hele shoot toch anders? Bovendien weet je zo precies waar je financieel aan toe bent in plaats van dat je nog extra foto’s “moet” kopen.

Waarom geef ik dan toch een aantal aan? Zo weet je hoeveel foto’s je dus  minimaal kunt verwachten.

Dat klopt! Ik kies de foto’s, maar je krijgt wel altijd een minimum aantal. Vaak krijg je veel meer foto’s dan het minimum. De kans dat daar toffe dingen bij zitten, is groter dan dat je maar een beperkt aantal mag kiezen.

Natuurlijk kan ik je helpen! Ik heb een hele lijst met locaties. En hier is de brainstormsessie natuurlijk ook voor.

Daarnaast heb ik mijn eigen thuisfotostudiootje waar we – afhankelijk van het concept – ook kunnen shooten.

Indien de locatie kosten met zich meedraagt, dan zijn deze voor jou. Ook dien je zelf de locatie te boeken.

Wanneer we in mijn thuisfotostudiootje shooten, dan zijn er geen extra kosten aan verbonden.

Dit hangt af van de locatie en van hoe lang je de locatie wil afhuren. Je kunt rekening houden met op z’n goedkoopst € 200 (excl btw) voor 2 uur.

Wil je ook nog visagie of haarstyling erbij? Dan is het handiger als je een slot boekt bij een locatie wat langer duurt.

Indien we buiten de stad Utrecht gaan shooten, dan vraag ik een vergoeding voor mijn reiskosten en voor de reistijd die ik maak.

De reiskosten bedragen de totale kosten voor het openbaar vervoer 2e klas vanaf mijn beginpunt (station Utrecht Leidsche Rijn) tot en met aan de shootlocatie, en weer terug. Vanaf februari 2024 wordt mijn beginpunt station Amersfoort Vathorst.

De kosten voor reistijd bedragen € 25 excl btw per halfuur, vanaf 30 minuten reistijd. Voorbeeld: Duurt het 2 uur in totaal (1 uur heen en terug) voor mij om naar de locatie te gaan en terug, dan zijn de kosten voor de reistijd € 75 excl btw.

Ik ben bereid om van deur tot deur ongeveer 1 uur te reizen voor een locatie. 

Mijn beginpunt is station Utrecht Leidsche Rijn.
Vanaf februari 2024 wordt mijn beginpunt station Amersfoort Vathorst.

Dat kan zeker! Ik kan je koppelen aan een “MUAH” (Make Up And Hairstylist). De kosten voor de MUAH zijn wel voor jou.

Altijd zo’n ding hè, wat moet je nou in godsnaam aan voor zo’n shoot?

No worries, daar hebben we het allemaal over in de voorbereiding.

Van mij mag je er zoveel aan als je wil. Het omkleden gaat alleen wel van de tijd af. Ik raad dus aan om 2 tot 4 outfits mee te nemen.

Ik stuur de factuur voorafgaand aan de shoot.

Dit is helaas niet mogelijk.

De foto’s mag je niet bewerken. Bijsnijden mag alleen als dat komt door limitaties op social media. Indien je de foto’s toch wil bijsnijden, neem dan gerust contact op!

Wanneer je een foto van mij gebruikt, dan moet je mijn naam vermelden. 

Op social media kun je dit doen door mij te taggen. Op je website kun je me in de footer noemen (iets als “Fotografie door Simone Diederich Fotografie).

Oei! Je kunt me altijd vrijblijvend mailen via info@simonediederichfotografie.nl. Ik geef op werkdagen vaak binnen 24 uur antwoord.

digital nomad branding shoot