Fotoshootlocaties in Utrecht

Je hebt besloten dat je (weer) een personal branding shoot gaat doen, maar zoekt nog een fotoshootlocatie. Ik ben zelf een personal branding fotograaf uit Utrecht. In dit artikel vertel ik dan ook graag wat (omgeving) Utrecht te bieden heeft aan fotoshootlocaties.

Daglichtstudio’s

 • Atelier Amare. Een lichte en vrij grote daglichtstudio in de binnenstad van Utrecht, met hier en daar mooi groen. Ideaal om te combineren met een shoot in de binnenstad.
  Adres: Drift 3, Utrecht.
 • Studio Vineyard. Een lichte daglichtstudio net buiten Utrecht, met afwisselend zwarte, beige en witte meubels.
  Adres: Industrieweg 56, Maarssen.
 • Q. Een lichte daglichtstudio met een puntdak. Net weer wat anders dan normaal.
  Adres: Dorp 91, Benschop

Hierboven: foto’s in Atelier Amare

Buiten / groen

 • Q. Je ziet het niet verkeerd, deze heb ik al genoemd! Q heeft ook een toffe kas waarin je een shoot kan doen.
  Adres: Dorp 91, Benschop
 • Haarrijnse Plas. Naar de zee voor strand? Nee hoor, dat hoeft niet. Utrecht heeft een stadsstrand. Ideaal voor als je niet te ver wil reizen, maar toch wat strand op je foto’s wil. Mooie bijkomstigheid: geen locatiekosten!
 • Binnenstad van Utrecht. De binnenstad van Utrecht heeft prachtige steegjes, mooie grachten en grachtenpanden, maar ook moderne architectuur (Stadskantoor, Bollendak, Tivoli, etc). Ook hier zijn er uiteraard geen locatiekosten.

Hierboven: foto’s in de binnenstad van Utrecht

Kleurrijk

 • Suits & Sundays. Suits & Sundays heeft een mooi, klassiek grachtenpand in de binnenstad. Het klassieke interieur wordt afgewisseld met moderne elementen. De heersende kleuren zijn oranje, groen en bruin, en er hangt hier en daar een junglevibe. De kamers dienen niet alleen als kleurrijke vergaderlocaties, maar ook als fotoshootlocatie.
  Adres: Plompetorengracht 18, Utrecht.
 • Ping Pong Club. De naam verraadt het al een beetje, maar bij de Ping Pong Club kom je om te pingpongen. De paars-groen-gele locatie dient zich echter ook enorm goed voor fotoshoots.
  Adres: Concordiastraat 80, Utrecht
 • Stadstuin Jin Jersey. De Stadstuin is normaliter een werkomgeving, maar last time I checked, wordt locatie Jin Jersey ook verhuurd voor fotoshoots. Je dompelt je hier onder in knalkleuren.
  Adres: Vrieslantlaan 6, Utrecht.
 • Club Malo. Daglichtstudio vol kleurrijke backdrops en props.
  Adres: Rembrandtlaan 4, Bilthoven

Links: Ping Pong Club. Rechts: Suits & Sundays

Overig

 • Metaal Kathedraal. De Metaal Kathedraal is historisch pand in – als ik me niet vergis – Gotische stijl, maar heeft nog veel meer originele shootplekjes die je kan afhuren.
  Adres: Rijksstraatweg 20, Utrecht.

Ook een personal branding shoot doen?

Simone, chill out! Ik wil eerst…