Wat voor soort personal branding foto’s moet je laten maken?

Je staat op het punt om een personal branding foto’s te laten maken, maar… iets houdt je tegen. Wat wil je in godsnaam op de foto? Ofwel: wat voor soort foto’s wil je laten maken? In deze blog help ik je op weg.

Waar wil je de personal branding foto’s voor gebruiken?

Als eerst is het natuurlijk handig om te bedenken waar je de foto’s voor wil gebruiken. Voor op je website? Voor op social media? Een portretfoto die je kunt laten gebruiken door derden, als je bijvoorbeeld spreker bent? Voor elke bron van waar je de foto’s wil gebruiken, kan je ander soort foto’s willen gebruiken.

Inspiratie

 • Sfeerfoto’s
  Handig voor meerdere bronnen, zoals je website en social media. Voorbeeldje: Ben je stylist? Maak dan bijvoorbeeld een foto waarbij je handen langs kledingrekken gaan.
 • Detailshots
  Voorbeeld: Maak jij gegraveerd bestek? Dan is het natuurlijk ook mooi om je bestek te laten fotograferen.
 • Foto’s waarbij je werk uitoefent
  Voorbeeldjes: Maak je taarten? Laat dan foto’s maken van hoe jij een taart maakt. Ben je gitarist? Laat dan een foto maken met je gitaar (of aan het werk).
 • Foto’s waarbij je kernwaarden naar voren komen
  Voorbeelden: Wil je plezier uitstralen? Zorg dan dat je lachend op de foto staat. Wil je toegankelijk overkomen? Trek dan geen pak aan.
 • Foto’s waarbij je iets te vieren hebt
  Ga je iets lanceren? Dan kun je foto’s laten maken waarbij je iets viert. Pak de confetti en de ballonnen er maar bij!
 • Foto’s met emoties
  Je hebt veel te vertellen en daar passen ook verschillende emoties bij. Zorg dan ook dat je zulke foto’s hebt. Altijd handig! Bijvoorbeeld foto’s waarbij je nadenkt.
 • Een concept die je wil uitbeelden
  Denk aan een iemand die “Projector” is volgens Human Design en een shoot doet met allemaal spiegels. Of denk aan iemand die digital nomad is en op de foto’s gaat met allemaal koffers.
 • Creatieve foto’s
  Kun je jouw personal brand versterken met creatieve elementen? Denk aan een bepaalde belichtingstechniek, bepaald soort editing, etc.
 • De compositie van de foto’s
  Wil je foto’s voor op je website waar je nog tekst naast kunt zetten? Dan kun je bijvoorbeeld horizontale foto’s laten maken.
 • Foto’s waarbij persoonlijkheid naar voren komt


Vind je dit moeilijk? Geen probleem! Als we samen gaan shooten, dan brainstormen we hier lekker samen over. Dit kan ook alvast in een gratis kennismakingsgesprek!

Ook een personal branding shoot doen?

Simone, chill out! Ik wil eerst…