Wat is een shootdag?

Veel personal branding fotografen organiseren een shootdag. Maar wat is het eigenlijk?

Meerdere ondernemers op één dag

Een shootdag is een dag die een fotograaf organiseert en meerdere personen fotografeert. Als je mee wil doen aan een shootdag, dan kun je een tijdslot boeken. Tijdslots variëren vaak van een halfuur tot een uur. Dit is best wel kort, maar ideaal als je even kennis wil maken met personal branding fotografie. Wel heb je dus wat minder de tijd te acclimatiseren.

Belangrijk is dan wel dat je op tijd bent, want het kan best zijn dat er iemand na jou aan de beurt is.

Één locatie

Een fotograaf schiet dan altijd op dezelfde locatie. Vaak wordt er een studio gehuurd, maar er zijn ook shootdagen op bepaalde locaties. Denk aan op de heide of in de binnenstad van een mooie stad.

Soms kiest een fotograaf er voor om op meerdere dichtbijzijnde locaties te shooten. Ik heb vaker geschoten in de binnenstad van Utrecht, en dan lopen we gewoon lekker door de stad om de op dat moment mooiste plekjes te vinden. Zo zijn al je foto’s lekker divers.

Reiskosten en locatiekosten inbegrepen

Voor een “normale” personal branding shoot rekent een fotograaf vaak ook nog reiskosten, kosten voor reistijd, en kosten voor de locatie. Of je moet de locatie zelf betalen. Bij een shootdag zit dit vaak allemaal al in de prijs.

Benieuwd naar wanneer ik weer een shootdag organiseer?

Op deze pagina vind je de meest actuele informatie. Volgeboekt of is het thema niet jouw ding? Je kunt op deze pagina meer lezen over “normale” personal branding shoots.

Ook een personal branding shoot doen?

Simone, chill out! Ik wil eerst…